korona illustrasjonHelsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har revidert veilederen for smittevern i idrett.

Endringene gjelder for alle idrettslag, særforbund, foreninger og andre som arrangerer organisert idrett. Det er denne veilederen som er grunnlaget for fotballens eget rammeverk, fotballens koronahåndbok

Det foreligger i dag ingen endringer som i større grad påvirker vårt rammeverk, men NFF kommer til å gjøre nødvendige tilpasninger basert på de justeringene som er gjort. Disse vil vises i endringsloggen i fotballens koronahåndbok.

Alle, ledere, trenere, dommere, spillere, foreldre og andre roller rundt aktiviteten, har ansvar for å følge de anbefalte smitteverntiltakene under covid-19-utbruddet. De tre hovedprinsippene for å bremse smittespredning er:

1. Syke personer skal holde seg hjemme
  2. God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold