thumb Ballpumpe i utstyrsbodVi har kjøpt inn og montert ny trykkluftpistol med manometer til kompressoren i utstyrsboden. Da er det fort gjort å pumpe baller, samtidig som en får sjekket at lufttrykket er riktig. Viktig at alle som bruker utstyrsboden og ballpumpa er forsiktige, og henger opp pistolen som vist på bildet. Om alle bare slenger fra seg på gulvet etter bruk, blir det fort ødelagt.

Det er faktisk viktig å ha riktig lufttrykk i en fotball. Ofte står anbefalt trykk på selve ballen, i alle fall om denne er av en viss kvalitet. De fleste fotballer skal ha mellom 0,6 og 0,9 BAR.

En vanlig "feil", spesielt i barnefotballen, er å legge for mye lufttrykk i ballen. For de minste, som gjerne bruker 3'er eller 4'er ball, blir det ofte lettere å kontrollere kula, om den ikke er alt for hard. Vi anbefaler at en prøver seg litt frem, bedre med litt for lite trykk, en alt for mye.

Husk å skru av kompressoren når du er ferdig med å bruke ballpumpa, og bruk utstyret med forsiktighet, så det ikke blir ødelagt.

Ballpumpe i utstyrsbod